Praktijk Onder de Poort

Over mij

Psychotherapeut en GZ-psycholoog

Ik ben gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychotherapie en psychotherapie gericht op ouderschap en gezinnen. De afgelopen 25 jaar heb ik brede ervaring opgedaan als (regie)behandelaar bij verschillende organisaties, ziekenhuizen en praktijken.

Ik bied hulp aan baby’s tot jongvolwassenen en studenten en hun ouders. Ik geef zowel kortdurende klachtgerichte therapieën als langer durende inzichtgevende therapieën. Ook geef ik supervisie aan psychologen en orthopedagogen, bijvoorbeeld in het kader van hun opleiding tot GZ-psycholoog, Orthopedagoog Generalist of ten behoeve van een SKJ-(her)registratie.

Ik werk vanuit een inzichtgevend, psychodynamisch kader maar ben als psychotherapeut integratief opgeleid, wat betekent dat ik op basis van de behandeldoelen interventies uit verschillende therapiestromingen inzet in de behandeling. Ik maak daarnaast vaak gebruik van EMDR, Floorplay, MBT en Schematherapie in de behandeling. 

Welke behandelvorm we samen kiezen hangt af van je leeftijd en het doel. Gaat het alleen om jou of richten we ons ook op de ouder-kind relatie? Is het belangrijk om naasten zoals ouders, partner of andere gezinsleden te betrekken bij de therapie? Bij baby’s en jonge kinderen tot vier jaar wordt vaak ouder-kind therapie geboden. Bij kinderen vanaf vier jaar bestaat de behandeling meestal uit speltherapiecontacten. Ouderbegeleiding is een vast onderdeel naast de kind-behandelingen.

Ik geloof in de kracht en veerkracht van kinderen en volwassenen. Ik ben open en betrokken in het contact en vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Samen gaan we onderzoeken wat er aan de hand is, wat er ten grondslag ligt aan je klachten en wat er nodig is voor verandering en groei. In de behandeling loop ik een tijdje met je mee op, zodat je je daarna op eigen kracht verder kan.

Registraties

Ik ben een erkende therapeut met de benodigde registraties.

Sanne Haspels

AGB code: 94013048
AGB code praktijk: 94066649

BIG-registratienummer: 19063838025 Gezondheidszorgpsycholoog
BIG-registratienummer:39063838016 Psychotherapeut

Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP) registratienummer: PT201291

Register Floorplay Specialist

Lid van de: VKJP, NVP, VEN

LinkedIn